maanantai 5. huhtikuuta 2010

Pikaleivontaa ja pääsiäisherkkuja

Viime kuun lopulla oli äitini syntymäpäivä ja tietysti halusin tehdä kakkua sen kunniaksi. Maaliskuu oli työn puolesta aika kiireinen, joten suunnittelu ja toteutus jäivät melko pikaisiksi. Kaivoin arkistosta hedelmäisen tortun ohjeen, johon tuli pohjaksi tumma kakkulevy (siis pellillinen), joka puolitettiin. Pohjan kostukkeeksi appelsiinimehua, täytteeseen kermavaahtoa, lime-valkosuklaarahkaa ja sekahedelmiä. Sitten toinen kakkulevyn puolikas kostutuksineen ja ohut kerros kermavaahtoa pinnalle. Koristeeksi hedelmiä. Todellakin siis pikaista touhua ;) Lopputuloksesta tuli jotenkin retromainen, mutta kivan raikas.



Leikkasin edellisestä kakusta ennen koristelua eroon minikakun, jonka vein sitten anoppilaan maisteltavaksi. Täyte ja päällynen siis ovat samat, mutta vähän eri muodossa.


Jatketaan vielä samaan syssyyn pääsiäisen leipomukset, kun nyt kerrankin pääsi tänne blogiin asti.. Pääsiäislauantain vietimme rauhan keskellä (sateen ropistessa) anopin ja appiukon luona. Sinne vein suklaamisuleivoksia. Näissä pohja oli huomattavasti parempi kuin ylläolevassa kakussa. Kevyempi ja kuohkeampi. Kostutus oli näissäkin appelsiinimehu, täytteeksi tuli vaahtoutuva suklaakastike, appelsiinituorejuusto ja päärynäkuutioita sekä ripaus vanilliinisokeria. Päällinen on samaa herkkua! Koristelu tuotti päänvaivaa, joten päätin väkertää jokaisesta leivoksesta erilaisen, pääsiäisteemaa mukaellen, ainakin osittain. Tuo koristelu aiheuttaa toisinaan harmaita hiuksia, tuntuu että ideat ja toteutus ei kohtaa sitten mitenkään. Eli taas kerran perfektionistin perivihollinen eli perfektionisti itse ei ollut tyytyväinen lopputulokseen. Pitäisiköhän rentoutua ja todeta, että aina ei voi voittaa..? Makukokonaisuus oli kuitenkin makuhermoja kutkuttava!



Pääsiäisen pyhien päätökseksi tämän päivän eli 2. Pääsiäispäivän herkuksi tuli pyöräytettyä Persikkainen pashatorttu. Ohut pohja tehtiin sokerikakkutaikinasta, keskimmäinen kerros sisälsi kermavaahtoa, sitruunarahkaa, mantelirouhetta, rusinoita, vanilliinisokeria ja liivatetta. Päällimmäinen kerros on persikkasosetta liivatteella ryhditettynä. Noita pajunkissakoristeluja olen ihaillut joissain blogeissa jo menneinä pääsiäisinä ja nyt päädyin itsekin kokeilemaan kissojen väkertämistä. Suloisiahan nuo suklaakissat olivat - ja kakku varsin MAUkasta :)


Näihin kuviin, näihin makoisiin tunnelmiin.. Ja toiveikkaana aurinkoisia päiviä odotellen toivotan kaikille blogivierailleni kaunista kevään odotusta! - Taitaa ne lumet hävitä sittenkin ;)