keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Vapunviettoa ja 2v-synttärijuhlintaa

Vappu tuli vietettyä läheisten parissa, vappuherkkuja nautiskellen. Toteutimme porukalla viimeisimmässä Maku-lehdessä olleen Vappubuffetin. Yhdessä kokkaaminen oli oikein mukavaa puuhaa, neiti UhmaIäkäskin pääsi tekemään toinen toistaan hienompia tikkupaloja, esim. pelkkiä rypäleitä peräkkäin, punaisista vihanneksista koottu tikku ja paras taisi olla metukkatikku eli tikullinen metvurstia.. Buffettiin kuului perunasalaatti, pallosalaatti, pesto-leipätikut, valkosipuli-ruistikut, chilidippi, nacholihapullat, metvurstimuffinssit, juustotikut sekä pienet lohi- ja kinkkukolmioleivät. Siis herkkuja pöydän täydeltä!

Samalla juhlittiin myös pienemmän neidin, MinäIttekkään 2-vuotis synttäreitä. Kahvipöytään katettiin mansikkaisia munkkitikkuja, vaahtokarkkibrownieseja, ananasmuffinsseja vaaleanpunaisella sitruunakermavaahdolla kuorrutettuna sekä tietysti täytekakkua. Synttäriteemaksi yritettiin ujuttaa viidakkoaihetta mm. kutsuissa ja seuraavana päivänä kaverisynttäreiden kertisastioissa ja muffinssien ja kakun koristeissa. Tässäpä vielä pari kuvaa makeista tarjoiluista!

Kakku on kasattu kahdesta suklaisesta kääretorttulevystä, kostutus appelsiinimehulla, täytteenä päärynää ja suklaavaahdon ja appelsiinituorejuuston sekoitus. Päällinen pastavärillä värjättyä floravispiä. Kuvasta ehkä näkyy, että reunat yritin pursotella lehtityllalla. Eläimet tein sokerimassasta, kukat silikonimuotilla. Eläimet oli ihan ok, mutta asettelun suhteen tuli sitten kiire. Joten jälleen kerran lopputulos ei miellyttänyt perfektionistia..
Ja vielä ananasmuffinssit, joissa koristeena kaupasta ostettuja sokerisia eläinkoristeita. Kermavaahdossa mausteena lemon curdia.. nam :)