tiistai 4. tammikuuta 2011

Synttärihumua, osa 2

Joulu takana ja vuosi vaihtunut onnellisesti. Joulukuu olikin yhtä huisketta ja hulinaa mm. esikoisen synttärijuhlinnan, erilaisten jouluisten juhlien ja myyjäisten parissa, unohtamatta talonrakennusprojektia, omaa päivätyötä ja jouluvalmisteluja.. Huh! Mutta nyt on pari kuukautta väljempää :)

Esikoisen synttäreiden kakkososaa vietettiin jo joulukuun puolivälissä, mutta tässä vielä maistiaisia..

Voileipäkakku oli samalla ohjeella tehty kuin ykkössynttäreillekin, koristelu oli vähän erilainen. Käytin kukkien varsina ruohosipulin sijasta basilikaa, joka makunsa puolesta sopi erinomaisesti kakkuun! Kinkkuruusut oli mielestäni hauskemmat pippurireunuksin ja ruohosipulit selkeämmät koristeena, mutta tämä oli sitten se herkempi versio.

Minä ja muffinssit ollaan kuin paita ja peppu, siispä ei juhlia ilman jonkinsortin muffinsseja.. Nämä olivat munattomat banaanimuffinssit - ja ohje jälleen kerran Ullan uusimmasta upeasta kirjasta. Päälle pursottelin vaihteeksi voi-mansikkatomusokerikreemillä ja pinnalle ripottelin mansikkaströsseliä. Dinot ovat sokerimassasta ja marsipaanista.

Ja samoja muffinsseja, enemmän suunnattu pienille prinsessoille koristekukkineen, vaikka kyllä taisivat dinomuffinssit maistua tasapuolisesti sekä tytöille että pojille :)

Kakkuna oli Hellapoliisin ihastuttava valkosuklaa-daimkakku, koristeenaan jälleen samoja dinoja kuin muffinsseissa. Hauskat dinokynttilät ostin jo kesällä Ullan Unelmasta Tampereelta. Ja kyllä, meillä saatetaan suunnitella synttärijuttuja jo puoli vuotta etukäteen...

Dinoja siellä ja dinoja täällä..

Toiseksi kakuksi tein Pähkinäisen glögikakun, joka sopi mukavasti joulunalustunnelmiin. Ohje löytyy, jep, Ullan uusimmasta kirjasta. Koristeena yksinkertaisesti sokerimassakukkia.


Lisäksi tarjolla oli porotahnatäytteisiä palttoonnappeja, ja erinäinen lajitelma kaupan lastenkeksejä ja jouluisia suklaita.. Talo oli täynnä ihanaa vilinää ja vilskettä, pulleita massuja ja tahmeita tassuja :) Ja esikoinen saatiin juhlittua neljävuotiaaksi neidoksi.

Ihastuttavan makoisaa uutta vuotta ja reilusti jauhonpöllyistä ja sokerinsuloista leipomisintoa kaikille!