perjantai 13. toukokuuta 2011

Kuopuksen 3-vuotis synttärit

Voi apua, mun vauvani täytti tämän kuun alussa 3 vuotta! Viikot menee vauhdilla ja tuntuu että vuodetkin yhtä vauhdikkaasti.. Pikkuneitimme MinäIttekäs ja Uhmaiäkäs saavat vuosien kertyessä vaihtaa myös nimimerkkejään, joten täten kutsuttakoon heitä tästä lähin nimikkeillä pikkuneiti I ja pikkuneiti M.

Pikkuneiti M esitti jo hyvissä ajoin toiveen 3-v. synttärikakustaan: "Norsukakku!". Johon äippä: "Jaahas.. Saisikohan toivomukseen vähän helpotusta?!" Ja neiti M: "Merirosvokakku!". Ja äippä:
"(Huh!) Tai jos vaikka MansikkaMarja. Tai oikeastaan jos Hello Kitty =D Kelpaisko?" "Jooooo!".
-Siispä, niin ihana kuin olisi leipoa mitä erikoisempia kakkuja, tämän hetken arki raamittaa aika selvästi, miten paljon on mahdollista panostaa kakkuihin.. Terkuin nimimerkki: "Äitienpäivänä raksalla siivoamassa ja sirkkelöimässä ;)

Palataanpas sitten asiaan. Synttärijuhlia vietettiin vauhdikkaasti kavereiden kanssa vappuna, pöytään oli katettu kinkku-kurkkukakkua, Fazerin vuoksenpiirakoita ja munavoita, minttusuklaakakkua, nameja ja mansikka-raparperitäytekakkua.

Tässä vähän "erilainen" voileipäkakku, täytteessä ei ollut lainkaan lihaa, sitä löytyi vain koristeista päältä. Kuten kuvasta näkyy, lopputulos oli kuitenkin hyvinkin lihaisa. Täyte oli varsin raikas, tsatsikimainen (kuten eräs vieraistakin totesi). Pohjana rouhittua täysjyväruisleipää (Real), sulatettua voita ja lihalientä. Täytteessä oli kurkkua, maustekurkkua, valkosipulia, ruohosipulia, yrittituorejuustoa ja raejuustoa liivatteella hyydytettynä. "Terveyskakkua" :)

Minttusuklaakakun pohjassa murskattuja minttudominoita ja sulatettua voita. Täytteessä vanillaa, maustamatonta tuorejuustoa, Pätkiksiä rouhittuna ja kahvia (johon liivatteet sekoitettiin). Erittäin helppo ja ihanan minttuinen, suklainen.. Koristeet kaupasta/pakastimesta. Jalallisen tarjoilulautasen olen saanut mummoltani, ihastuttava vanha astia, henkii mielestäni jotenkin vintage-tyyliä.


Viimeisenä vielä täyskäriä. Ideana oli vapunajan henkeen, että Kittyllä on kädessään sydänilmapallot ja kolmin kappalein sankarin ikävuosien mukaan. No tulihan siitä jotain sinnepäin.. Mulla tulee aina koristelussa "viimehetkenpaniikki", eli etukäteen aina visioin hienot koristelut ja sitten varsinaisessa toteutusvaiheessa tuntuu, että on kauhea kiire, eikä mikään onnistu niin kuin olen ajatellut. Just luin jostain lehdestä, että ei pidä masentua, vaikka koristelu ei onnistu täydellisesti, sillä silloin kakku on sympaattisen eikä liian teollisen näköinen. IIIIK! En mä halua tehdä symppiskakkuja vaan onnistua perfektionistille tyypillisesti täydellisesti ;) Kakussa pohjana perussokerikakku, täytteessä vaniljasokerilla maustettua kermaa, mansikoita ja raparperisosetta rusinalla ja kanelilla höystettynä. Reunan pursotuksia kokeilin ensimmäistä kertaa näin lehtityllalla ja hauskannäköistähän siitä tuli. Hello Kitty sokerimassasta, ilmapallot marsipaanista. Näillä eväillä saatiin siis juhlittua pikkuneiti M kolmevuotiaaksi. Ja suunnitelmat pikkuneiti I:n 5-v. synttärikakusta (joulukuussa) on jo aloitettu ;)

Aurinkoista ja herkullista viikonloppua!

sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Pääsiäistunnelmointia

Kylläpä aika rientää! Viimeisin blogipäivitys juontaa tuonne tammikuulle ja nyt elellään jo toukokuuta. Talonrakennusprojekti tuo pientä extraa elämään, joten vaikka silloin tällöin on pakko päästä leipomaan, ei tuotokset ehdi enää tänne asti :( Mutta, tässä tekeleitä pääsiäisen ajalta, vaikka silloinkin tuli pari päivää pakerrettua raksalla, mm. maalailemassa pikkuneitien huoneiden seiniä oleanterin sävyisiksi (pikkuneitien oma valinta) :)



Pääsiäiskahvit juotiin ihanista mummoni kätköistä löytyneistä, ajan patinoimista Arabian Pop-kupeista. Kahvin kanssa herkuteltiin hurmaavalla persikka-rahkajälkkärillä, ohjeen bongasin Ruokapirkasta. Erittäin hyvä jälkkäri, suosittelen!


Pääsiäisen pyhinä ehdittiin vierailemaan sekä mieheni että omien vanhempieni luona. Viemisiksi tein vaaleita kevätpipareita. Muotit löysin Kärkkäiseltä aiemmin keväällä ja nyt oli ihan pakko kokeilla niitä, sillä eipä ne tipumuotit taida ainakaan joulun maissa enää olla kovinkaan innostavia ;) Kun ei muuten noita kiireitä ole.. niin kokeilin jonkin sortin koristeluja ja ihan kivojahan noista tuli. Tulppaanit on oma suosikki.


Ja vielä rahkapullia, jotka tosin tuli tehtyä vierasvaraksi pakastimeen hetken mielijohteesta. Tunnustan, että mulla on viha-rakkaussuhde pullantekoon. En nimittäin osaa tehdä hyviä, kuohkeita pullia. Nyt olen pariin kertaan koittanut taltuttaa pullataikinan tottelemaan tahtoani ja tällä hetkellä olen pullataikinan kanssa tasoissa 1-1. Näiden kanssa jo melkein onnistuin! Perfektionistin harjoitukset jatkuu.. Mutta välillä juhlitaan pienemmän neidomme 3-synttärit, joita vietettiin siis jo viikko sitten.. Mutta niistä lisää ensi kerralla :) Aurinkoista alkavaa viikkoa ja lämpöiset äitienpäiväonnittelut kaikille äideille!