maanantai 24. helmikuuta 2014

Nina Lincolnin jäädytetty suklaa-juustotorttu

Sain joululahjaksi ihastuttavan Kakkujen kuningattaret-kirjan, josta löytyy ruokatoimittajien kakkubravuurit vuoden jokaiselle viikolle. Joulun aikaan olin vielä vakaasti sitä mieltä, että minähän teenkin sitten kerran viikossa kakun, niin tulee kaikki reseptit testattua! Noh, ei se ihan niin ole mennyt, onneksi!

Resepteistä on tullut testattua tähän mennessä yhtä, eli suussasulavaa Nina Lincolnin jäädytettyä suklaa-juustotorttua (resepti: Inga Blåfield-Aaltonen). Tässäpä ohje, niin pääsette testailemaan ;-)




Nina Lincolnin jäädytetty suklaa-juustotorttu
N. 14 palaa

Pohja:
135 g (9 kpl) digestivekeksejä
35 g voita

Täyte:
200 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
150 g (n. 1 3/4 dl) sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 dl vispikermaa
Koristelu:
suklaalastuja
pekaanipähkinöitä
kotimaisia vadelmia

1. Murenna keksit tehosekoittimessa tai kauli hienoksi. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (24cm) ja painele muruseos vuokaan kakun pohjaksi. Laita kakkuvuoka jääkaaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

2. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita tuorejuustoon puolet sokerista ja vaniljasokeri. Erota munista keltuaiset ja valkuiset eri astioihin siten, ettei valkuaisten joukkoon tule keltuaista. Vatkaa keltuaiset tuorejuuston joukkoon ja lisää suklaa.

3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää vähitellen loput sokerista ja vatkaa, kunnes vaahto on kovaa. Sekoita valkuaisvaahto kevyesti juusto-suklaaseokseen. Vatkaa vielä kerma vaahdoksi ja lisää seokseen. Levitä täyte keksimurupohjalle.

4. Peitä vuoka kelmulla tai foliolla ja pakasta kakku ainakin yön yli.

5. Ota kakku pakastimesta jääkaappiin vähintään puoli tuntia ennen tarjoamista. Irrota vuoan reunat ja siirrä kakku tarjoiluvadille.

6. Koristele kakku suklaalastuilla, pekaanipähkinöillä ja vadelmilla.
Nauti hyvässä seurassa kahvi- tai teekupposen äärellä :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti